Skattereduktion för solcellsanläggningar

Av admin den juni 4th, 2018

Skattereduktion för solcellsanläggningar skapar en grund för att en investering i solenergi blir säkrare vilket gynnar både köparen och vår miljö.

Korta fakta

  • 60 öre /kWh som matas ut på el-nätet
  • Nätägaren sköter rapporteringen
  • Skattereduktion syns på nästa års deklaration

Från och med årsskiftet 2014/2015 infördes en skattereduktion för nätanslutna solcellsanläggningar. Det ger den som investerar en stabil grund då de vet vad de får betalt som minst för sin producerade el vid försäljning ut på nätet.

60öre/kWh landade man på efter flera års debatt fram och tillbaka hur man skulle få stabilitet i en marknad som annars har pendlat mellan hopp och förtvivlan. Som kund behöver man inte göra mer än att beställa en nätansluten anläggning av en solcellsleverantör. Det är nätägarens ansvar att samla in den produktion som ej kan förbrukas i fastigheten och förmedla detta till Skatteverket. Skatteverket i sin tur beräknar detta i nästa års deklaration.

Ni kan läsa mer om skattereduktionen på Skatteverkets hemsida

I skrivande stund så varierar varifrån man får ersättning för sin investering i solceller, men som privatperson är det rimligt att förvänta sig i dagsläget att uppnå mellan 100 – 135 öre / kWh för den sålda elen ut på elnätet.

Dela gärna med dig:

ARTIKLAR

INTRESSANTA LÄNKAR

Frakt debiteras enligt PostNord frakt för produkterna.

X